Brugse drankexporteur moet boete van 50 miljoen euro ophoesten

29/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 13:05

De zaakvoerder van het Brugse belastingenentrepot Belogistiques langs de Gotevlietstraat in Brugge is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 20 maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 25 miljoen euro, waarvan de helft met uitstel.

Brugse drankexporteur moet boete van 50 miljoen euro ophoesten

© Getty Images/iStockphoto

Het bedrijf zelf kreeg een effectieve geldboete van 25 miljoen euro opgelegd. Het bedrijf en zijn zaakvoerder Rajinder S. - een Brit die in Oostkamp woont - werden door de rechter schuldig bevonden aan grootschalige ontduiking van accijnzen bij de in- en uitvoer van alcoholische dranken, onder andere voor Carlsberg, AB Inbev en Heineken. Volgens de douane werden 407 verzendingen met alcoholische dranken nooit uitgevoerd, terwijl die wel geregistreerd stonden op papier. Op die manier zouden zo'n 100 miljoen euro aan accijnzen ontdoken zijn. Het bedrijf en zijn zaakvoerder moeten naast de zware boetes ook nog eens zes miljoen euro aan ontdoken accijnzen terugbetalen. Bovendien werd ook nog 15,7 miljoen euro verbeurd verklaard. In de zaak stonden ook twee administratieve bediendes terecht. Maar zij werden woensdag vrijgesproken. Volgens de rechter is het niet bewezen dat ze op de hoogte waren van de fraude. De activiteiten van Belogistiques liggen momenteel stil.

(AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!