Brugse cafébaas waarschuwt voor louche potloodverkoper

26/07/16 om 05:27 - Bijgewerkt om 05:27

De uitbater van café De Groene Jager in Sint-Pieters waarschuwt zijn collega's voor een oplichter die potloden verkoopt in naam van de Cliniclowns.

Brugse cafébaas waarschuwt voor louche potloodverkoper

Café De Groene Jager in de Sint-Pieterszuidstraat in Sint-Pieters kreeg maadagochtend ongewenst bezoek. Een man stapte rond 11 uur de zaak binnen, bestelde een pintje en beweerde kleurpotloden te verkopen voor de Cliniclowns. Cafébaas Jean-Paul Pardo vertrouwde het zaakje niet en verwittigde de politie.

"Ik herkende die kerel, omdat hij vorig jaar in dezelfde periode ook al eens het café was binnen gestapt", vertelt Jean-Paul Pardo. "Hij verkocht toen stiftjes voor de Cliniclowns. Enkele klanten trapten er toen in en betaalden 10 euro voor een pakje kleurpotloden dat nog geen halve euro kost in de winkel. Toen ik hem opnieuw zag, heb ik meteen contact opgenomen met de Cliniclowns. Toen ik hoorde dat er geen dergelijke acties gehouden worden, verwittigde ik de politie."

Sluwe West-Vlaming

De politie kwam naar café De Groene Jager, maar de vogel was intussen gaan vliegen. "Er was amper volk in de zaak en wellicht is hij het daarom afgetrapt. Hij betaalde wel zijn pint. De politie heeft nog even in de buurt gezocht maar niemand gevonden."

Jean-Paul wil zijn collega's waarschuwen voor de man. "Het gaat om een dertiger met een zwarte jas en gescheurde jeans. Hij heeft bruin haar in een scheiding en draagt een zwarte bril. Hij sprak algemeen Nederlands, maar kon niet wegstoppen dat hij een West-Vlaming is. Vorig jaar stapte hij ook verschillende horecazaken binnen en lieten meerdere klanten zich rollen. Hij gaat trouwens heel sluw te werk. Hij vroeg mij om rond te gaan in mijn zaak en de klanten warm te maken om een pakje potloden te kopen. Maar daar ben ik niet op ingegaan."

(AFr - Foto MVN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!