Brugse bosman opnieuw voortvluchtig

Het kamp van Geert V. laat blijken dat er heel recent activiteit is geweest. © TL
Redactie KW

De man die drie jaar lang in een bos woonde heeft de draad waarschijnlijk terug opgepikt. Geert V. (42) keerde niet terug na zijn penitentiair verlof. Aan zijn kamp in het bos wijst alles er op dat hij er terug zijn intrek heeft genomen.

De Brugse “bosman” is spoorloos. De veroordeelde cannabisdealer mocht de gevangenis een dag verlaten om de begrafenis van zijn zus bij te wonen maar keerde niet meer terug. “Wij kunnen bevestigen dat hij inderdaad weg bleef na zijn penitentiair verlof”, zegt de woordvoerder van de Brugse politie. “De man wordt nu dan ook gezocht om de rest van zijn straf nog uit te zitten.”

Geert V. (42) is het gewoon om uit de handen van de politie te blijven. Eerder deed hij het al eens 1.164 dagen. Ook toen – in 2013 – bleef hij weg nadat hij penitentiair verlof had gekregen. Hij dook toen drie jaar lang onder in een Brugs bos. Hij woonde er in en rond een vlot dat hij eigenhandig gebouwd had. Hij zaagde er vijftig bomen voor om en bouwde er elke dag verder aan. Met het vlot zou hij de noodlottige zondvloed die volgens hem het einde van deze wereld zou betekenen kunnen verloren.

Vrijheid

Maar de voortvluchtige dealer werd gevat en belandde terug in de gevangenis. “De hel voor mij”, verklaarde hij daar over. “Daarom ben ik ook in dat bos gaan wonen. Alles was voor mij beter dan de gevangenis. Mijn vrijheid is voor mij heilig.”

Brugse bosman opnieuw voortvluchtig
© TL

Toen hij onlangs de toestemming kreeg om naar de begrafenis van zijn zus te gaan zag hij zijn kans dan ook schoon. Geert diende zich ‘s avonds namelijk niet meer terug bij de gevangenis aan en is sindsdien opnieuw voortvluchtig. Vermoedelijk trok hij opnieuw naar zijn vlot in het bos om er zijn leven verder te zetten. Eerder verklaarde hij al dat hij “niet kon wachten om terug te keren”.

“Ik raad hem aan zichzelf terug bij de gevangenis aan te dienen” – advocaat Jan Dekersgieter

Gistermiddag was Geert echter niet in het bewuste bos. Al lijkt het er wel sterk op dat hij er recentelijk nog geweest is. Een sporttas vol brikken melk, twee ajuinen en heel wat nat geregende kleren verraden dat Geert er opnieuw zijn intrek heeft genomen. Bovendien ziet zijn vlot er helemaal niet meer uit zoals enkele weken geleden. De plek ligt er veel rommeliger bij dan voordien. En ook het feit dat de grote blauwe doeken van het vlot gehaald zijn valt onmiddellijk op.

De gevangenisstraf die de cannabisdealer nog moest uitzitten was nochtans niet meer zo lang. In mei zou hij normaal gesproken al vrij gekomen zijn. “Ik heb nog geen contact met hem gehad sinds hij weggebleven is na zijn penitentiair verlof”, zegt zijn advocaat Jan Dekersgieter. “Ik heb het raden naar zijn beweegredenen, maar ik raad hem toch aan om zichzelf terug bij de gevangenis aan te dienen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier