Brugse bordeeluitbaatster blijft in de cel

Amper had het bordeel het nieuw team aangekondigd, of de politie viel er binnen.
Redactie KW

De raadkamer van Brugge heeft de aanhouding van de Togolese Bruggelinge Ahlonkoba K. bevestigd. De uitbaatster van het privé bordeel Annabel wordt verdacht van mensenhandel, omdat drie illegale meisjes bij haar tewerkgesteld werden.

Op vrijdagnamiddag 29 mei verrichtte het team mensenhandel van de politiezone Brugge samen met de sociale inspectie een controle in een privé prostitutiehuis op de wijk Kristus-Koning. Zij vielen binnen bij Privé Annabel in de Karel de Stoutelaan, een discreet ontuchthuis in deze chique residentiële Brugse wijk. En dat nadat Privé Annabel net op het internet aangekondigd had dat het huis uitpakte met een nieuw team. Of precies daarom?

Dames uit Nigeria, Senegal en Albanië

Tijdens de controle bleek dat drie dames ‘aan het werk’ waren, die niet gerechtigd waren om arbeid te verrichten. Ze verblijven illegaal aan het werk om in alle discretie hun seksuele activiteiten te kunnen ontplooien. De dames zijn afkomstig uit Nigeria, Senegal en Albanië.

De uitbaatster, de 37-jarige Togolese Ahlonkoba K., werd gearresteerd op verdenking van mensenhandel en seksuele exploitatie. In het verleden werden bij Privé Annabel al gelijkaardige vaststellingen verricht door de politie. De Brugse onderzoeksrechter heeft de dame zaterdagmorgen aangehouden. Dinsdag verlengde de raadkamer het aanhoudingsmandaat met een maand, ondanks het pleidooi van mr. Mathieu Langerock.

Geregeld gerichte controles

Binnen de sector van de bars en prostitutiehuizen worden volgens persmagistraat Frank Demeester geregeld controles verricht door politie- en inspectiediensten. “De bedoeling is in hoofdzaak nagaan of geen sprake is van sociale fraude of tewerkstelling van minderjarigen of van personen die illegaal in het land verblijven. Bij elke vorm van seksuele uitbuiting of fraude wordt streng opgetreden.”

“De wetgever heeft trouwens aan verschillende autoriteiten middelen gegeven om hiertegen op te treden”, vervolgt hij. “Justitie kan zware straffen opleggen, maar ook de burgemeester kan instellingen, waarin feiten van mensenhandel worden gepleegd, tijdelijk sluiten. Inspectiediensten kunnen tot verzegeling overgaan om de sociale inbreuken te doen ophouden”, aldus Frank Demeester.

Maar in dit dossier is er nog niet tot verzegeling of sluiting overgegaan.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier