Brugs koppel verbergt speed tussen ijslolly’s voor kind

Redactie KW

Een Brugs koppel staat in de Brugse rechtbank terecht voor handel in cocaïne en speed. De twee verborgen hun speed tussen de ijslolly’s voor hun kind.

Op zondag 28 april 2013 reden B.C. en V.D. met hun wagen naar het Brugse café ‘t Putje, een verzamelplaats voor supporters van voetbalclub Club Brugge, die toen een match moest spelen tegen RSC Anderlecht. De aanwezige politie onderwierp hun auto aan een controle en vond 38 zakjes met cocaïne.

“Cocaïne verkopen aan voetbalsupporters vlak voor een wedstrijd tegen de aartsrivaal kan een bijzonder explosieve situatie creëren”, schoot procureur Lode Van Daele met scherp. “Cocaïne werd tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de soldaten in de loopgraven gegeven om onbevreesd op de vijand af te stormen. Voetbal hoort een feest te zijn, maar dergelijke praktijken kunnen het in een oorlog doen uitmonden.”

Bij een huiszoeking in de woning van het koppel trof de politie naast een voorraad cocaïne en 6.000 euro cash ook een hoeveelheid speed aan. De drugs zaten verstopt in de diepvries, tussen de ijslolly’s voor hun dochtertje. “De beklaagden speelden met vuur. Mocht het kind de speed in handen hebben gekregen was een dodelijke afloop niet uitgesloten.”

Lode Van Daele vroeg de rechter een voorbeeld te stellen en eiste 37 maanden cel voor B.C. en een jaar cel voor zijn vrouw. Advocaat Franky Baert vroeg een werkstraf voor zijn cliënten. De rechter doet uitspraak op 12 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier