Bruggeling staat terecht voor verkrachting schoonmoeder na verjaardagsfeestje van zoontje

Redactie KW

De beklaagde is 48 jaar, zijn schoonmoeder 47. Hij houdt vol dat ze na een verjaardagsfeestje met onderlinge toestemming seks hadden.

Het OM vorderde een strenge effectieve gevangenisstraf.

Op 11 november 2012 vierde de familie de vierde verjaardag van het oudste zoontje van de beklaagde. Na het feestje bracht D.H. zijn schoonmoeder N.M. naar huis. Volgens de beklaagde zou een afscheidskus uit de hand zijn gelopen. Zijn schoonmoeder legde echter zes dagen later klacht neer. “Mijn cliënte heeft duidelijk gezegd dat hij moest stoppen, maar ze was helemaal verstijfd van de schrik waardoor ze zich niet meer kon verweren”, pleitte haar advocaat. De burgerlijke partij vroeg een schadevergoeding van 10.500 euro.

D.H. verklaarde dat hij door die afscheidskus opgewonden geraakte. Op dat moment was zijn vrouw zwanger en had hij al enkele maanden geen seks meer gehad. “Ik heb er ook moeite mee om dat te begrijpen, ik heb zelf ook een schoonmoeder. Maar er is onvoldoende bewijs van een verkrachting“, pleitte de verdediging. Meester Leliaert vroeg ook om geen rekening te houden met de polygraaftest, waaruit zou moeten blijken dat D.H. leugenachtig was. Daarnaast verklaarde het slachtoffer dat haar schoonzoon erg ruw te werk ging. “De testen zijn nochtans duidelijk: er is geen enkel letsel vastgesteld”, aldus meester Leliaert.

De beklaagde kreeg zoals gebruikelijk het laatste woord. “Het was dom van mij, maar ze heeft nooit stop gezegd. Ze heeft me gewoon laten doen.”

De rechtbank doet uitspraak op 16 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier