Bruggeling riskeert zware straf voor brutale verkrachting met colafles

Redactie KW

Een Nepalees uit Brugge riskeert een zware straf voor verkrachting en foltering. De man bond zijn ex vast en verkrachtte haar met een colafles. De man ontkent dit met klem.

Beklaagde K.K. moet zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor het verkrachten, folteren en belagen van een Nepalese vrouw. Dader en slachtoffer hebben samen een kind, maar op het moment van de feiten in 2012 en begin 2013 was er geen sprake meer van een relatie. K.K. begon de vrouw op een gegeven moment te belagen met naaktfoto’s op Facebook.

Naakt te kijk gezet voor eigen familie

“Dat haar zoon en familie in Nepal door de beklaagde haar naaktfoto’s te zien kregen, weegt voor mijn cliënte emotioneel het zwaarst”, stelt Suzanne Van Rossem, de advocate van het slachtoffer. “Ze schaamt zich enorm voor die beelden.” Maar het bleef niet bij belaging alleen. Op 19 juli 2012 bond beklaagde K.K. het slachtoffer in zijn woning in Brugge met een kabel vast en zou hij haar geslagen en brutaal verkracht hebben met een colafles.

Volgens de verdediging was er echter geen sprake van verkrachting. “De beklaagde is pas zes dagen na de vermeende verkrachting naar de politie gestapt om aangifte te doen”, klonk het bij de verdediging. “Bij een huiszoeking is geen enkel spoor gevonden van die kabel. Mijn beklaagde heeft enkel betrekkingen met wederzijdse toestemming gehad met die vrouw.” Het slachtoffer, dat momenteel in Antwerpen woont, vroeg dinsdag een morele schadevergoeding van 3.000 euro. Het openbaar ministerie eiste voor K.K. een zware straf. De uitspraak volgt op 19 april.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier