Bruggeling die jeugdvriend in coma stampte voor rechter

Redactie KW

In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid tegen Bruggeling Timothy R. (28) die vorig jaar zijn jeugdvriend in coma stampte tijdens een ruzie om een meisje.


De feiten dateren van 24 september vorig jaar en vonden plaats in de Karel Van Manderstraat in Sint-Kruis. Slachtoffer Steven De Graeve (28) kreeg het daar aan de stok met zijn jeugdkameraad Timothy R. (28). Steven had gezien hoe Timothy zijn ex-vriendin aan het helpen was bij haar verhuizing. Zo zag hij zijn vermoeden bevestigd dat zijn jeugdvriend er met zijn ex vandoor zou gaan.

Er volgde een discussie die uit de hand liep toen Steven zijn jeugdvriend enkele slagen gaf. Die laatste nam vervolgens een schroevendraaier en stak Steven drie keer. Toen Steven neerviel stampte R. hem nog eens hard op het hoofd. Steven belandde in een coma en hing een tijdje tussen leven en dood. Hij praat en stapt nog altijd moeilijk. Zijn rechterarm is verlamd, waardoor hij blijvend arbeidsongeschikt is. Timothy R. werd na de feiten opgepakt en zat enkele maanden in voorhechtenis. Nu is hij voorwaardelijk vrij.

Vandaag werd de rechtszaak ingeleid in de Brugse strafrechtbank, waar R. zich moet verantwoorden voor poging tot doodslag. Het slachtoffer stelde zich samen met zijn twee zussen, zijn broer en ouders burgerlijke partij. De zaak zal op 11 mei volgend jaar gepleit worden.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier