Bruggeling blijft in de cel voor dodelijke drugsshot bij kennis

Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 47-jarige Bruggeling Kurt D. met een maand verlengd voor het toedienen van een fatale overdosis aan een kennis. Dat bevestigt zijn raadsman meester Kris Vincke.

Op woensdag 7 oktober werd het levenloze lichaam van een 61-jarige Assebroeknaar in zijn woning aangetroffen. In eerste instantie oordeelde de MUG-arts dat het om een natuurlijk overlijden ging. Maar het OCMW, dat wist van de drugproblematiek van het slachtoffer, plaatste hier vraagtekens bij. Daarom werd er alsnog een onderzoek gestart, waaruit bleek dat de man stierf aan een overdosis heroïne en vloeibare xtc.

Wroeging

Op de dag van zijn begrafenis kreeg de 47-jarige Kurt D. plots wroeging. Hij trok naar de politie en vertelde dat hij een shot heroïne plaatste bij het slachtoffer. D. ontkent wel dat hij de leverancier is van de drugs.

In het onderzoek naar de leverancier kregen de speurders al snel Julien V. in het vizier. De man zit sinds twee weken in voorhechtenis, maar ontkent dat hij de fatale dosis drugs geleverd heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier