Bruggeling blijft in de cel voor achtervolging op E40

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 40-jarige Bruggeling met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag tijdens een achtervolging op de E40.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Na familiale problemen in zijn woning was Gunther V.O. vrijdag met zijn kindje weggevlucht.

De Brugse lokale politie werd vrijdagochtend opgeroepen voor mogelijke feiten van intrafamiliaal geweld. Bij aankomst sloeg de man met een zwaar strafverleden op de vlucht. Vooraan in zijn wagen zat bovendien zijn tweejarige dochter. De politie schatte de situatie in als gevaarlijk en zette de achtervolging in.

Er ontspon zich een lange achtervolging over de E40, waarbij de politie de verdachte een eerste keer probeerde klem te rijden in Aalter. De Bruggeling begon echter tussen de andere voertuigen te slalommen. Hierbij konden twee politiemensen slechts ternauwernood wegspringen. Dankzij een file in Zwijnaarde kon de verdachte klemgereden worden op de pechstrook. Daarbij vielen geen gewonden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier