Bruggeling blijft aangehouden voor moordpoging op zoon

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 48-jarige Bruggeling met een maand verlengd op verdenking van moordpoging. Hans V. zou geprobeerd hebben om zijn 16-jarige zoon te wurgen. De verdediging vroeg een vrijlating onder voorwaarden, maar ving bot.

Het gezin uit Sint-Andries Brugge kampte al langer met ernstige moeilijkheden. Begin december 2015 was de man ten einde raad en wilde uit het leven stappen. De verdachte wilde zijn zoon meenemen in de dood. Hij probeerde de 16-jarige jongeman te wurgen, maar die kon zich losrukken. Het slachtoffer liep naar buiten en kon de politie verwittigen. Hij liep lichte verwondingen op, maar moest niet naar het ziekenhuis.

Meester Jef Vermassen stelde voor om Hans V. onder voorwaarden vrij te laten, zodat hij zich in een psychiatrisch ziekenhuis zou kunnen laten opnemen. De raadkamer oordeelde echter dat de man nog een maand langer in de cel moet blijven.

De verdediging zal beroep aantekenen tegen die beslissing. Over twee weken zal de KI in Gent de knoop doorhakken over de verdere aanhouding van de verdachte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier