Bruggeling bindt stiefdochter (17) vast en randt haar aan onder bedreiging van wapen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 44-jarige Bruggeling heeft maandag 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor de aanranding van zijn voormalige stiefdochter. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. De man bedreigde het meisje met een wapen en randde haar aan na de breuk met haar moeder. Hij maakte er ook een filmpje van en dreigde de beelden vrij te geven als ze zou klikken.

In de nacht van 2 op 3 juni brak Marnix R. de woning binnen van zijn ex-vriendin, die in juni 2016 een punt achter hun relatie had gezet. De man ging naar de slaapkamer van zijn voormalige stiefdochter. Hij maakte haar wakker en onder bedreiging van een airsoftwapen met geluidsdemper verplichtte hij de 17-jarige meisje uit bed te komen. Hij nam haar mee naar de keuken, waar hij haar blinddoekte en vastmaakte aan een stoel. Hij trok haar slip uit, betastte haar en streelde met een mes over de borsten van het doodsbange meisje. Hij maakte er een filmpje van en dreigde de beelden te verspreiden als ze zou klikken bij haar moeder of de politie.

Uiteindelijk werd er wel klacht ingediend. De man ontkende in de Brugse rechtbank alles met klem en beweerde dat hij die bewuste nacht thuis lag te slapen. Volgens hem had ze alles verzonnen. Maar de rechter hechtte wel degelijk geloof aan de beweringen van het slachtoffer, onder meer omdat ze een zeer accurate beschrijving kon geven van het wapen, dat R. pas gekocht had na de breuk met haar moeder. Aan het meisje moet hij een schadevergoeding betalen van 2.500 euro. Ook de ouders kregen een schadevergoeding toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier