Bruggeling Alain S. blijft een maand langer in de cel

Redactie KW

De 49-jarige man zette tijdens het laatste weekend van oktober de Brugse binnenstad even op zijn kop. Er werden bij hem thuis ongeveer zeventig wapens gevonden, waardoor de Brugse raadkamer besliste de aanhouding te verlengen.

De arrestatie van Alain S. was niet alleen tijdens de interventie een hele boterham voor de politie. Bij een huiszoeking werd namelijk een gans arsenaal aan wapens aangetroffen. De politie moest die allemaal inventariseren en in beslag nemen. Pas na een eventueel proces zal hij de wapens die hij legaal bij zich had terug kunnen krijgen.

“Hij heeft nooit opzettelijk geschoten”

Zondagavond rond 23 uur liep het uit de hand in het appartement in de Zwarteleertouwersstraat in Brugge, waar Alain S. met zijn partner woont. De vrouw verklaarde dat ze plots een laserstraal op haar gezicht zag en beschoten werd. Er zou inderdaad sprake zijn van een kogelinslag, maar Alain S. weet naar eigen zeggen niet waar die vandaan kwam. “Hij was verschillende wapens aan het poetsen”, zegt zijn advocaat. “Maar hij heeft nooit opzettelijk geschoten. Hij weet zelfs niet met welk wapen er geschoten zou zijn.”

Zijn partner kon uiteindelijk ontkomen en de hulpdiensten verwittigen. Die waren op de hoogte van de voorliefde voor wapens van de veertiger. Daarom werden het COBRA-team van de Brugse politie en het speciaal interventieteam opgetrommeld. Na zo’n vier uur onderhandelen gaf Alain S. zich uiteindelijk ongewapend over.

Echtscheiding

Bij de huiszoeking een dag nadien bleek dat Alain S. nog een grotere wapenliefhebber was dan de politie had kunnen denken. De meeste van de aangetroffen wapens waren airsoftwapens en luchtdrukpistolen. Die werden allemaal geïnventariseerd en in beslag genomen. Alain S. had zeker niet voor alle wapens een vergunning en werd aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving.

Uiteindelijk besliste de Brugse raadkamer om die aanhouding te verlengen. Alain S. blijft dus nog een maand langer in de cel. “Maar hij heeft wel veel spijt van zijn daden”, zegt zijn advocaat. “Hij hoopt ook om de relatie met zijn partner weer in orde te krijgen. Die man kampt met een chronische depressie door een echtscheiding negen jaar geleden. Dat kwam zondag opnieuw ter sprake en daardoor verloor hij de pedalen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier