Broos bekende wel spontaan aan politie

22/06/15 om 18:38 - Bijgewerkt om 19:23

Op het assisenproces tegen Willem Broos (74) uit Blankenberge hebben de speurders en de onderzoeksrechter hun getuigenis afgelegd. Aan hen vertelde de beschuldigde eerst wel hoe hij zijn zoon en echtgenote met twee messen te lijf ging. Ondertussen beweert Broos echter dat alles in een soort droom gebeurde.

Willem Broos belde onmiddellijk na de feiten zelf naar de hulpdiensten. "Het is hier Broos Willem uit de Boudewijnlaan. Ik heb een drama gedaan, ik heb mijn vrouw en Peter vermoord." Uit de afgespeelde opname blijkt dat de beschuldigde rustig en zakelijk antwoordde op de vragen van de dispatcher. "Ik zag het niet meer zitten. Kom zo rap mogelijk, ik zal de deur al opendoen." Vrijwel onmiddellijk gaf Broos ook toelichting bij de feiten. "In het cellencomplex sprak hij over de winkel en de warboel die hij had aangetroffen", aldus inspecteur Mike Louwagie. De beschuldigde legde aan de politie uit dat het zo niet meer verder kon. "Hij heeft beslot...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!