Broers krijgen 30 maanden cel voor diefstallen in Oostende

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Jeremy en François D.P. tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een reeks diefstallen.


Jeremy D.P. zit momenteel in de cel voor zijn aandeel in het overlijden van de 46-jarige Pierre-Yves G. Het slachtoffer kwam in augustus in het appartement van de verdachte door een overdosis om het leven.

Voor de reeks diefstallen in Oostende werden beide broers tot een effectieve celstraf van 30 maanden veroordeeld. Kelly V. kreeg bij verstek 20 maanden effectief voor haar aandeel in het dossier. Haar onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Een vierde beklaagde werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Jeremy D.P. ontkent elke betrokkenheid bij de dood van Pierre-Yves G., maar gaf wel toe dat hij zelf heroïnegebruiker is. Ook Pierre-Yves G. stond bekend als een notoir drugsgebruiker. Uit de autopsie is gebleken dat het slachtoffer door een combinatie van drugs en medicatie om het leven kwam.

Vrijdag besliste de Brugse raadkamer dat Jeremy D.P. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Het parket tekende echter beroep aan tegen die beslissing, waardoor de verdachte nog minstens twee weken langer in de gevangenis moet blijven. Dan zal de KI in Gent beslissen over zijn verdere aanhouding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier