Broer van afgeperste Kortrijkzaan wordt afgeranseld

Axel Vandenheede

Donderdagavond kreeg een jonge Kortrijkzaan verschillende klappen en stampen op Pottelberg in Kortrijk. Zijn broer was eerder het slachtoffer van afpersing.

J.C. was samen met enkele meisjes aan het wandelen toen hij plots aangevallen werd. “Een man stak plots de straat over, deed zijn handschoenen aan en sloeg me over een muurtje vlak bij het woonzorgcentrum. Daarna sprong hij op mij en stampte op mijn hoofd. Daarna pakte hij mijn portefeuille af. De persoon in kwestie sprak Frans.”

Eerder deelde zijn oudere broer L. in de brokken: hij werd een aantal weken geleden afgeperst aan het station door een jongerenbende. De leider zit in een gesloten instelling in Everberg. Of de aanvaller een van de leden van die bende is, is niet duidelijk.

“Er is inderdaad een vechtpartij geweest op Pottelberg donderdagavond, maar bij ons weten is er geen directe link met de afpersingszaak in de stationsomgeving”, is te horen bij de politie.

J.C. deelde op Pottelberg in de klappen.
J.C. deelde op Pottelberg in de klappen.© JVGK

J.C. diende alvast klacht in. Zijn broer L. probeert alvast met zijn leven verder te gaan en gaat gewoon naar school. Zijn goede vriend K., die ook al met de jongerenbende in contact kwam, durft momenteel niet meer naar school te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier