Brits koppel dat in Zeebrugge betrapt werd met acht illegalen in camper voor rechter

Redactie KW

Een Brits koppel dat in de haven van Zeebrugge betrapt werd met acht vluchtelingen in zijn mobilhome is woensdag voor de Brugse rechtbank verschenen.

Het openbaar ministerie eist achttien maanden celstraf voor Michael en Mary B., die sinds hun arrestatie op 21 februari in de cel zitten. “Ze hadden schulden en werden door een bende aangesproken om mensen te smokkelen“, stelt advocaat Jorn Verminck. “Er was hen 10.000 pond beloofd. Ze hadden nog nooit dergelijke feiten gepleegd. Van zodra ze betrapt waren hebben ze meteen alles bekend.”

De twee hadden een gehuurde mobilhome gekregen waarmee ze eerst naar een Rotterdamse camping en daarna naar Duinkerke moesten rijden. In Duinkerke kropen de vluchtelingen in hun camper. Maar bij het inchecken op de ferry van Zeebrugge naar Groot-Brittannië liepen ze tegen de lamp. De procureur vroeg woensdag om het effectieve deel van hun straf te beperken tot de voorhechtenis. Ook de gevraagde geldboete van 48.000 euro zal allicht met uitstel zijn. De uitspraak volgt op 18 mei.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier