Brit krijgt vleesspies in oog tijdens vechtpartij in Langestraat in Oostende

Redactie KW

Drie mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor slagen een Brit in de Langestraat in Oostende.


Het slachtoffer kreeg daarbij een vleesspies in het rechteroog. Op 26 november 2012 stond het slachtoffer een sigaret te roken in de Langestraat ter hoogte van frituur Bombay. Het volgende moment werd de Brit aangevallen door een groep vrienden die uit de frituur kwam gestormd. Er volgde een knokpartij waarbij het slachtoffer een vleesspies in het rechteroog kreeg.

“Mijn cliënt werd zonder reden aangevallen”, pleitte advocaat Joke Gryson. “De beklaagden beweren dat zij door mijn cliënt werden uitgedaagd, maar dat is niet zo. Mijn cliënt is een respectabel man. Door de feiten is het zicht van zijn rechteroog met 30 procent achteruitgegaan. Bovendien kan hij niet lang voor een computerscherm zitten, wat zijn werkzaamheden aanzienlijk bemoeilijkt.”

Joke Gryson vroeg voor haar cliënt een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro en de aanstelling van een deskundige om de precieze schade te begroten. De 27-jarige Oostendenaar die de spies hanteerde, riskeert achttien maanden cel. Hij drukte zijn spijt uit in de rechtbank en vroeg een werkstraf. De twee anderen riskeren respectievelijk zes en tien maanden cel. Het vonnis volgt op 5 maart volgend jaar.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier