Brandweertopman vergeet Belgisch slachtoffer op persconferentie

© REUTERS
Redactie KW

Daniel Nigro, het hoofd van de brandweer in New York, heeft woensdag op een persconferentie waar een stand van zaken over de aanslag in Manhattan gegeven werd, geblunderd. Hij had het niet over een Belgisch slachtoffer maar over een Duitse. Daarnaast kwamen ook vijf Argentijnen en twee Amerikanen om het leven, aldus Nigro. Zes mensen stierven ter plaatse, twee in het ziekenhuis.

Dinsdagnacht verklaarde Buitenlandse Zaken dat een Belgische vrouw was omgekomen bij de aanslag in Manhattan. Ook haar echtgenoot heeft intussen haar overlijden bevestigd. De vrouw, 31 jaar en afkomstig uit Oostnieuwkerke, was samen met haar twee zussen en moeder op citytrip in New York, toen ze op de fiets werd aangereden door de terrorist.

De aanslag met een pickup-truck maakte in totaal 20 slachtoffers, aldus het hoofd van de brandweer nog. Negen gewonden liggen nog in het ziekenhuis, van wie vier in kritieke toestand (maar stabiel) en vijf zwaargewond. Drie gewonden mochten het ziekenhuis intussen verlaten. Volgens Buitenlandse Zaken zouden er ook drie Belgen bij de gewonden zijn, maar over hun toestand is woensdag nog niets bekend. Van de overlevenden onderging één slachtoffer een dubbele amputatie. De anderen hebben “ernstige verwondigen aan hoofd, nek, rug en borst, en breuken aan armen en benen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier