Brandstichting in Onze-Lieve-Vrouwkerk van Lissewege

Redactie KW

Deze namiddag heeft iemand brand proberen stichten in de bekende Onze-Lieve-Vrouwkerk van Lissewege. Dankzij de hulp van omwonenden en cafégangers kon de brand snel geblust worden.

Omstreeks 15 uur kwam in café ‘Sint-Jacobshuis, rechtover de kerk, een man in paniek binnengelopen met de vraag om dringend emmers waters te laten aanrukken en de brandweer op te roepen omdat er in de buurt van het altaar brand uitgebroken was. Pastoor Maarten Verroens was snel ter plaatse en kon vaststellen dat er onder het altaar moedwillig een brandende kaars was neergezet. Een deel van de zware altaarpoten was beschadigd en ook een deel van het tapijt liep flink wat averij op.

De imposante 13de eeuwse O.-L.-Vrouwkerk is een van de absolute trekpleisters van het witte dorp en lokt dagelijks vele bezoekers. Voorlopig blijft de kerk evenwel gesloten. Pastoor Verroens: “We wachten nu tot de verzekering langs geweest is en zien dan wel wanneer we de deur kunnen openlaten. In ieder geval zijn we aan een grote ramp ontsnapt.”

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier