Brandstichting in café in Menen

Redactie KW

In café Au Boss, gelegen op de hoek van de Waalvest en de Rijselstraat, brak donderdagmorgen in alle vroegte een brand uit die heel wat schade aanrichtte.

Een buur die even voor zes uur opgeschrikt werd door een ferme knal, keek buiten en zag rook uit het café komen. De man aarzelde niet en verwittigde meteen de brandweer. Die had het vuur snel onder controle. Omdat er vermoedens waren dat er nog iemand aanwezig was, werd het hele gebouw doorzocht, maar dat bleek niet te kloppen. Achteraan het café werden verschillende brandhaarden gevonden: zo waren enkele bierbakken in brand gestoken en werd ook bij één van de frigo’s een brandhaard aangetroffen.

Het parket stelde een deskundige aan om de oorzaak van de brand te achterhalen. Later op de dag werd het vermoeden van brandstichting door het parket bevestigd. Een spoor naar de dader is er voorlopig niet, parket en politie hopen onder meer door analyse van camerabeelden een spoor te vinden naar de dader. Het café dat wordt uitgebaat door een Fransman en recent ook zijn dochter, was volgens buurtbewoners niet vaak meer open en werd verzegeld.

(NDZ – Foto Istock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier