Brandstichting bij nacht was poging om zelfmoord te plegen

Redactie KW

Ronny A. (43) uit De Klijte verscheen vandaag voor de rechter omwille van brandstichting bij nacht. De feiten gebeurden op 17 oktober 2012. Het zou om een verijdelde zelfmoordpoging gaan.


De beklaagde trok naar de kelder, opende de gaskraan, en maakte vuur met zijn aansteker. De gevolgen waren verschrikkelijk want er volgde een zware ontploffing. De man werd met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis en verbleef er vele maanden. De brand doofde vanzelf, zodat er geen andere ernstige gevolgen waren. Dat hij niet stierf heeft hij te danken aan de politie die snel ter plaatse was, ook al omdat de beklaagde die zelf verwittigde.

Het werd snel duidelijk dat de man zelfmoord wilde plegen. Dat werd nadien ook bevestigd toen er een afscheidsbrief werd gevonden, naast een hoeveelheid cannabis. De psychiater verklaarde dat de man wellicht tijdelijk ontoerekeningsvatbaar was.

Ronny A. zat eerder lange tijd in de gevangenis wegens het vermoorden van een politieman uit Belle in Frankrijk. Toen de man vrij kwam onder voorwaarden ging het een tijd goed. Tot het uiteindelijk weer fout ging. Volgens de buren gaf de man een neerslachtige en depressieve indruk.

Vonnis op 16 februari.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier