Brandstichter slaat derde keer toe in de Donkerstraat in Wervik

Redactie KW

De bewoners van de Donkerstraat, in het centrum van Wervik, zijn er niet gerust op. Woensdagnacht stak een onbekende daar al voor de derde keer in vier weken huisvuilzakken in brand.

Tegen de gevel van de rijwoning van weduwe Gaby Mahieu (78) stonden woensdagavond karton, een witte en een paarse huisvuilzak. Een onbekende stak dat in de fik. “Ik belde rond 23.45 uur de brandweer”, aldus Patrick Vanbelle die wat verder in de Donkerstraat woont. “Het loopt hier de spuigaten uit. De mensen in onze straat zijn niet meer gerust. Ze durven hun vuilniszakken niet meer tegen hun gevel plaatsen. De meeste inwoners uit onze straat zetten ze wat verderop tegen de muur van vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat. Er stonden daardoor woensdagnacht maar weinig huisvuilzakken in onze straat. Dat is natuurlijk geen gezonde situatie.”

Vorige week woensdagnacht niét

Op de gemeenteraad in Wervik interpelleerde Tom Durnez (CD&V) vorige week dinsdag over een aantal huisvuilzakken die in verschillende centrumstraten opzettelijk in brand zijn gestoken. Dat gebeurde twee weken op rij op woensdagnacht. De ene week in de Donkerstraat, Groenstraat en op de Steenakker. Een week later opnieuw in de Donkerstraat.

Eigenaardig genoeg sloeg de dader vorige week woensdagnacht niet toe. De politie patrouilleerde toen met een anoniem voertuig en mogelijk merkte de dader dat op. “Het is een probleem”, aldus burgemeester Youro Casier. “De politie gaat alle camerabeelden bekijken. Het is opmerkelijk dat het vooral in de Donkerstraat gebeurt, terwijl het overal in de stad vol staat met huisvuilzakken.”

“We hielden woensdagnacht verscherpt toezicht door patrouilles naar de Donkerstraat te oriënteren”, aldus hoofdcommissaris Georges Aeck. “Het is natuurlijk niet simpel om die dader te vatten, want we kunnen daar niet constant op de loer liggen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier