Brandstichter goederenloods station Ieper vraagt opschorting

Redactie KW

Xeno M. (20) staat voor de rechter omdat hij op 1 december het verlaten goederenstation van de spoorwegen langs de Oudstrijderslaan in Ieper in brand stak.

De jongeman wordt er ook van beticht dat hij zich onrechtmatig toegang verschafte en daarbij de toegangspoort beschadigde. Aanvankelijk ontkende de dader dat hij brand had gesticht, maar na een tijdje in cel bekende hij toch. Hij blijft wel ontkennen dat hij de toegangspoort beschadigde.

De verdediging had het over moeilijkheden binnen het gezin die escaleerden, zodat de beklaagde de woning verliet en zijn toevlucht vond in het bouwvallige goederenstation, waar hij nog mensen ontmoette die het gebouw als kraakpand gebruikten. Drank en drugs deden de rest, met het bekende gevolg. De beklaagde was volgens de verdediging psychisch het noorden kwijt en beseft nu pas ‘welke stommiteit hij begaan heeft’.

De jongeman betuigde opnieuw zijn spijt . Het openbaar ministerie vordert een straf waarvan een deel met uitstel. De verdediging vraagt haar cliënt nog een kans te geven en pleitte de opschorting, of een werkstraf omdat de jongeman nu zijn leven op de rails heeft en zelfs werk heeft. De verdediging heeft er niets op tegen dat haar cliënt probatiemaatregelen wordt opgelegd in verband met drank en drugs ‘al heeft hij daar momenteel geen problemen mee’. Vonnis op 26 mei.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier