Brand in hotelschool Ter Duinen was aangestoken, twee leerlingen ondervraagd

Redactie KW

De brand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in hotelschool Ter Duinen in Koksijde, blijkt aangestoken te zijn. Tot die vaststelling kwam de branddeskundige, zo meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

De brand ontstond rond 2 uur in De Korrel, het internaat van de hotelschool. Toen de brandweer aankwam, hadden bijna alle leerlingen het gebouw al verlaten. Een jongen zat wel vast in zijn kamer en moest door de brandweer worden ontzet. Het slachtoffer werd met lichte intoxicatieverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis van Veurne, maar mocht diezelfde ochtend het ziekenhuis al verlaten. De andere leerlingen bleven ongedeerd.

Het vuur is ontstaan in de hal van de slaapkamers op de eerste verdieping. Het Veurnse parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Die expert is tot de conclusie gekomen dat de brand aangestoken werd. Er werden weliswaar geen brandversnellers gebruikt.

Intussen zijn ook twee leerlingen van de school ondervraagd, al benadrukt het parket dat dat in eerste instantie gebeurt als mogelijke getuigen. “Het is nog te vroeg om te oordelen”, aldus procureur Filip Jodts.

(Belga/FJA – Foto a-JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier