Bordeeluitbater hield zijn zaak draaiende vanuit de gevangenis, met hulp van 2 cipiers

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse strafrechter gevraagd om de uitbater van een bordeel in Lissewege tot vijf jaar cel te veroordelen.

Twee cipiers van de Brugse gevangenis worden verdacht van het verlenen van hand- en spandiensten aan de Kosovaar. Ze riskeren elk een gevangenisstraf van zes maanden.

Kris T. en Alain D. werkten in de bezoekersruimte van de Brugse gevangenis. In diezelfde bezoekersruimte was Vedat G., een Kosovaar die vijf jaar cel uitzit voor drugsfeiten, aan de slag als fatik. De cipiers zouden ervoor gezorgd hebben dat Vedat G. vanuit de gevangenis zijn zaakjes kon blijven regelen. Mogelijk hielpen ze hem in ruil voor seksuele diensten, al ontkennen de cipiers dat met klem.

Kris T. en Alain D. gaven wel toe dat ze een bezoekje brachten aan de Pink Diamond Club in Lissewege. Van passieve omkoping is volgens de verdediging geen sprake. Beide cipiers vroegen de vrijspraak. Ook drie vrouwen die in de nachtclub werkten, moesten voor de correctionele rechtbank verschijnen.

De advocaat van Vedat G. houdt op 20 mei zijn pleidooi.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier