Bordeeluitbaatster riskeert 30 maanden cel en half miljoen euro verbeurdverklaring

Redactie KW

Een 39-jarige vrouw van Togolese origine heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor mensenhandel en de exploitatie van prostitutie.

Het openbaar ministerie vorderde 30 maanden effectieve celstraf, 114.000 euro boete en de verbeurdverklaring van ruim 500.000 euro die ze met in totaal 19 prostituees verdiend zou hebben.

Begin 2014 liep A.K. een eerste keer tegen de lamp en werden bij een controle heel wat inbreuken vastgesteld. Tijdens de huiszoeking in Brugge was een zwanger meisje als prostituee aan het werk, omdat ze het geld nodig had voor een abortus. De meisjes werden ook enkel betaald als er effectief klanten over de vloer waren geweest.

Ondanks dat hangende dossier nam de Togolese een bordeel over in de wijk Kristus Koning in Brugge. Eind mei 2015 stelde de politie vast dat er drie vrouwen uit Nigeria, Senegal en Albanië zonder werkvergunning aan de slag waren. A.K. belandde op dat moment vier maanden achter de tralies. Volgens de procureur wijst alles in de richting van seksuele uitbuiting, en dus mensenhandel.

De verdediging hamerde erop dat alle vrouwen uit vrije wil in de prostitutie werkten. “Het klopt dat ze maar de helft van de opbrengst kregen, maar mijn cliënte moeide zich niet met wat er boven gebeurde”, aldus meester Eline Schollier. Door het gedoogbeleid wist de beklaagde naar eigen zeggen niet dat prostitutie op zich strafbaar is.

De zaak wordt voortgezet op 7 juni.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier