Bordeelhouder uit Pittem verstopte drugs in ingegraven koelboxen in zijn tuin

Redactie KW

Johan V. riskeert nu een gevangenisstraf van acht jaar voor nieuwe feiten.

Hardleers. Dat is wel het minste wat over Johan V. (49) uit Pittem gezegd kan worden. De man zijn strafregister is indrukwekkend. Momenteel wacht hij een vonnis af waarin hij acht jaar cel riskeert. Maar aan stoppen denkt de drugshandelaar duidelijk nog niet. Donderdag werd hij namelijk opnieuw geklist in een lopend onderzoek. “Maar hij ontkent dat hij iets met de feiten te maken heeft”, zegt zijn advocaat Suzy Cooleman.

Johan V. heeft een bedenkelijke reputatie opgebouwd door de jaren. In 1994 liep hij zijn eerste veroordeling op. Toen kreeg hij een gevangenisstraf van vijf jaar cel. In 2000 kwam daar nog eens tien jaar bij voor drugshandel. Vijf jaar later kreeg hij achttien maanden cel voor heling. En begin 2013 kreeg hij een gevangenisstraf van acht jaar omdat hij als tussenpersoon zou gefungeerd hebben in internationale drugshandel. Hij hielp op grote schaal cocaïne vanuit Colombia naar ons land transporteren via bananenboten. Tegen die zaak ging de Pittemnaar wel al in beroep.

Toen al bleek dat hij van geen ophouden wist. Want nog voor het vonnis in die laatste zaak kreeg het parket al info dat hij samen met zijn kompaan door zou doen met de drugshandel. “Om de vlucht te betalen”, klonk het.

Maar tot een vlucht kwam het niet, want Johan V. werd opnieuw betrapt. De speurders vonden in de woning van hem en zijn vriendin 2.700 xtc-pillen en drie kilo speed. In de tuin van het bordeel dat hij uitbaat, het voormalige Club Elckerlyc, werden putten gevonden waar koelboxen met drugs in zaten. Johan V. riskeert een gevangenisstraf van acht jaar voor die nieuwe feiten.

Maar nog hield hij niet op. Want sinds donderdag zit hij opnieuw in de cel. Hij werd samen met drie andere verdachten opgepakt voor het verhandelen van speed. De stromannen werden door de politie gevat en zo sloot het net zich rond de voormalige landbouwer. Volgens de speurders is hij de opdrachtgever en zijn de drie anderen eerder loopjongens. Iets wat Johan V. zelf staalhard blijft ontkennen. Niet nieuw, want in heel wat van zijn vorige zaken vroeg hij ook de vrijspraak

(TL).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier