'Bordeelhouder' riskeert vijf jaar cel voor verkrachting minderjarige

21/09/16 om 14:00 - Bijgewerkt om 20:23

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de correctionele rechtbank van Brugge een gevangenisstraf van vijf jaar gevorderd tegen een 66-jarige man die verdacht wordt van het houden van een bordeel in Knokke en van twee verkrachtingen.

'Bordeelhouder' riskeert vijf jaar cel voor verkrachting minderjarige

Marc V. uit Knokke houdt vol dat hij niemand tot seks heeft gedwongen.

In 2011 reageerde een 15-jarig meisje op een contactadvertentie van Marc V. Ze dacht dat ze samen iets gingen eten, maar V. zou haar meegenomen hebben naar een rendez-voushotel. Later zou hij ook 'klanten' voor haar geregeld hebben in zijn villa in Knokke.

In juni 2014 stapte een jonge Brusselse met een gelijkaardig verhaal naar de politie. Bij een afspraak als escortgirl zou ze door de man urenlang vastgehouden en verkracht zijn. Marc V. zegt dat de vrouw gewoon wraak wil nemen na een ruzie over de betaling voor haar diensten.

Volgens de onderzoekers gebruikte V. zijn B&B in Knokke bovendien als een soort luxebordeel. Een prostituee huurde er een tijdje een kamer en zegt dat ze de helft van de opbrengst moest afstaan. 'Daar was geen sprake van een huis van ontucht', aldus Judith Demeyer, advocate van de beklaagde.

Marc V. betwist ook de verkrachtingen. De Knokkenaar houdt vol dat hij niemand gedwongen heeft tot seksuele betrekkingen. Het minderjarige slachtoffer zou tegen hem gelogen hebben over haar leeftijd.

De rechter doet uitspraak op 19 oktober.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!