Bommelders station Kortrijk blijven in de cel

Redactie KW

Twee mannen die verdacht worden van het dreigen met een aanslag in het station van Kortrijk afgelopen woensdag, blijven in de cel.

De Kortrijkse raadkamer bevestigde dinsdag hun aanhouding. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Het gaat om Rabah A. en Naceur K., allebei uit Roubaix. De ene verdachte riep “tout va péter ici”, de andere “terroriste, terroriste”. In eerste instantie ontkenden de mannen dat ze elkaar kenden, maar dat werd tegengesproken door de camerabeelden. Ze zeiden dat ze gedronken hadden, maar ook die bewering is ondertussen ingetrokken.

Het duo heeft ook gelijkaardige feiten in het station van Doornik bekend. Enkele weken geleden hebben ze daar onder andere “Allah akbar” geroepen. De ene man bekent de feiten, maar minimaliseert ze. Het was niet serieus bedoeld. De andere man ontkent zijn betrokkenheid. Hij was er echter ook in Doornik al bij, dus die uitleg is volgens het parket niet geloofwaardig.

Psychiaters moeten de geestestoestand van de mannen nagaan. Er is ook informatie gevraagd aan Frankrijk. Daarmee wil het parket nagaan of de twee bekend zijn bij het gerecht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier