Bommelder belastingdienst Roeselare riskeert 18 maanden cel

Op 8 januari liep er een bommelding binnen bij de belastingdienst van Financiën in Roeselare. © Jos
Redactie KW

Een veertiger die begin dit jaar een valse bommelding deed in Roeselare, hangt een effectieve gevangenisstraf van 18 maand boven het hoofd.

Op 8 januari liep er een bommelding binnen bij de belastingdienst van Financiën in Roeselare. Twee gebouwen aan de Ronde Kom werden ontruimd. Ook het Vredegerecht huist er. Een honderdtal mensen werd preventief geëvacueerd. De gebouwen werden doorzocht met een explosievenhond van de federale politie. Dat leverde geen resultaat op.

Gsm gehackt

Telefonie-onderzoek leidde speurders naar een 41-jarige man uit Roeselare. Zijn stem kwam ook overeen met de stem die de bommelding deed. De beklaagde ontkende van bij begin. Hij beweert dat zijn gsm gehackt was, maar de FCCU (Federal Computer Crime Unit), zegt dat dat niet geloofwaardig is.

De man kwam maandag zelf niet opdagen in Kortrijk, omdat het de dag is waarop zijn vrouw en dochter op bezoek komen in de gevangenis. “De beklaagde heeft al een uitgebreid strafblad. Het betreft ernstige feiten, zeker binnen het huidig actueel klimaat”, zei de openbare aanklager, die een effectieve straf van 18 maanden en een boete van 450 euro vordert. Vonnis op 7 november.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier