Blankenbergse hotelier zet camerabeelden van wanbetalers online

23/08/16 om 07:45 - Bijgewerkt om 07:45

De uitbater van hotel Moeder Lambic in Blankenberge is via Facebook dringend op zoek naar een gezin die zijn hotel verliet zonder de rekening van zo'n 700 euro te betalen.

Blankenbergse hotelier zet camerabeelden van wanbetalers online

De uitbater van Moeder Lambic zette de wanbetalers herkenbaar op Facebook. © MM

"Dit is vooral een kwestie van principes", legt Jan Beschuyt zijn actie uit. Het gezin kwam op 31 juli al het hotel binnen en boekte aanvankelijk voor tien dagen. Dat bedrag betaalden ze volgens de hotelier gedeeltelijk uit. "Maar ze vertelden dat ze het heel erg naar hun zin hadden en langer wilden blijven. Ook de rekening zou dan wel volgen. Het hotel was de volgende dagen volgeboekt, maar toch kozen ze ervoor om na die dagen terug te komen voor nog eens tien dagen", aldus Jan Beschuyt.

Afgelopen zaterdag was de verwondering van de uitbater dan ook groot toen het gezin zonder te betalen en met een openstaande rekening van zo'n 700 euro vertrok met de noorderzon. In de kamer lieten ze heel wat oude spullen en kleren na. De minibar was geplunderd. "Mijn actie om de camerabeelden van die mensen herkenbaar op Facebook te zetten is dan ook een wraakactie", is Beschuyt duidelijk. "Ik ben het echt beu dat zoiets kan gebeuren."

In theorie riskeert de man een klacht van de betrokkenen wegens het schenden van de privacy. Veel lijkt hem dat niet te deren. "Laat ze maar doen. Ik laat me niet doen en vind het schandalig wat ze hebben gedaan", besluit de hotelier. (MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!