Blankenbergse fraudekoning riskeert alweer achttien maanden cel

Redactie KW

De Blankenbergse fraudekoning Carlo H. (51) riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf voor inbreuken op de sociale wetgeving.

Volgens het openbaar ministerie ontving H. ten onrechte 18.000 euro aan ziekte-uitkeringen terwijl hij aan de slag bleef in zijn beide zaken The Ratpack en Bistro Sax in Blankenberge.

Hij bouwde bovendien een achterstallige RSZ-schuld van liefst 190.000 euro op. Omdat hij in 2010 een beroepsverbod van tien jaar kreeg opgelegd stelde H. een stroman aan als zaakvoerder van zijn horecazaken. “Zelf stond hij ingeschreven als werkgever, maar in werkelijkheid had hij de touwtjes in handen”, stelde de procureur. “Dat blijkt uit verklaringen van het personeel en sms’jes waarin hij instructies geeft. Hij deinsde er ook niet voor terug om werknemers te intimideren.”

Carlo H. liep in het verleden al tal van veroordelingen op voor sociale fraude. Maar die maakten volgens de procureur geen enkele indruk. “Zo kreeg de beklaagde in 2013 een geldboete van 80.000 euro opgelegd, maar daar heeft hij nog geen cent van betaald“, aldus de procureur. Naast een celstraf van achttien maanden eist de procureur ook een geldboete van 6.000 euro en de terugbetaling van de ziekte-uitkeringen. “De beklaagde maakte zwaar misbruik van onze welvaartstaat”, klonk het nog. Op 25 oktober komt de advocaat van Carlo H. aan het woord.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier