Blankenbergenaar in de cel voor sociale fraude

Redactie KW

Een 51-jarige Blankenbergenaar zit in de cel nadat er onregelmatigheden werden vastgesteld bij het uitbaten van zijn handelszaak.

De man, die zelf een beroepsverbod heeft, werd donderdagochtend door de onderzoeksrechter aangehouden. Daarbij hield de onderzoeksrechter rekening met zijn eerdere veroordelingen voor sociale fraude. Ook een andere zaak omtrent het schenden van zijn beroepsverbod die de verdachte nog boven het hoofd hangt speelde een rol bij zijn aanhouding.

Carlo H. stapelde in het verleden de veroordelingen op voor valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. Hij belandde er zelfs voor in de gevangenis. Verschillende van zijn ondernemingen, waaronder enkele restaurants en bouwbedrijven in Blankenberge en omgeving, gingen op de fles. H. kreeg een beroepsverbod, maar wist daar toch een mouw aan te passen toen hij vrij kwam. Zijn vader Jules (72) en Roemeense vrouw Maria (42) tekenden de papieren voor de oprichting van de vennootschap bvba Caran. In de praktijk had H. de touwtjes zelf in handen.

Illegale tewerkstelling

De zaakvoerder van verschillende restaurants en bouwbedrijven gaf verschillende werknemers, veelal illegale vreemdelingen, niet aan bij de RSZ. Carlo H. kreeg daar begin dit jaar nog 18 maanden cel voor opgelegd voor de sociale inbreuken. Hij moest ook een boete van 7.200 euro betalen. Zijn lesje had hij daar duidelijk niet mee geleerd.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier