Bewoners worden wakker met voorgevel vol graffiti

Dit was de onaangename verrassing die het echtpaar deze morgen te wachten stond. © ZB
Redactie KW

Op De Plaats in Passendale werd een huis bespoten met graffiti. Ook de auto van het echtpaar moest er aan geloven.

Het zal je maar overkomen: de krant uit de brievenbus halen en een buur die roept dat je even buiten moet komen om uw gevel te bekijken. Dat overkwam het echtpaar Kathleen Noyelle – Etienne Pype op de Plaats 19 in het kaasdorp.

Een volgespoten garagepoort, een bekladderd rolluik en een bespoten wagen: dat was de onaangename verrassing voor het koppel. Na ontcijfering staat er op de garagepoort in twee kleuren de korte zin: ik pas hier niet. De gezinswagen moest er ook aan geloven en daar staat in niet mis te lezen woorden ‘trut’ op geverfd. Het moet gebeurd zijn na het sluiten van het café ernaast, dat dit weekend uitgebaat wordt door de plaatselijke muziekmaatschappij. Omstreeks 2 uur vannacht was er nog niets aan de hand.

Onderzoek

Over het hoe en waarom doen allerlei geruchten de ronde, toch staat een ding vast: de meeste inwoners vinden dergelijke baldadigheden niet kunnen en hopen net als de eigenaars dat de dader(s) gevat worden. Zij mogen wellicht zelf voor de kosten opdraaien. Er zullen speciale technieken moeten aangewend worden om alles in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Voor het getroffen gezin zal er allicht een druk weekend volgen met kijklustigen aan hun deur die wellicht ook dergelijke wandaden zullen veroordelen. Er werd alvast een onderzoek opgestart door de lokale politie om de zaak uit te klaren.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier