Betrapte inbrekers wel degelijk voor diefstal de cel in

Redactie KW

Twee inbrekers, die op heterdaad betrapt werden en daardoor geen buit maakten, hadden gehoopt dat de rechter dit zou beschouwen als een poging tot diefstal.

Op 18 mei werd er ingebroken in een woning in Langemark-Poelkapelle. De inboedel werd overhoop gehaald, maar een alerte buurman zag een en ander en de twee mannen, Mohamed E.L. (50) uit Rijsel en Boucif H. (56) uit Roubaix, moesten vluchten.

Onder een kast werden toen vier gouden ringen en een ketting gevonden, de buit die de dieven probeerden te jatten. Het tweetal werd onmiddellijk aangehouden en zit nog altijd in de cel. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve celstraf en een boete wegens diefstal met braak.

De verdediging tapte uit een ander vaatje want er werd geen buit gemaakt, dus gaat het over een poging tot diefstal, zo klonk het. Het openbaar ministerie bleef erbij dat het alleen was omdat de daders moesten vluchten dat er geen diefstal was. De intentie was er wel degelijk. De rechter volgde de stelling van het openbaar ministerie. De beide beklaagden werden elk veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan vier maanden met uitstel.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier