Bestuurder uit regio Kortrijk rijbewijs 15 dagen kwijt

Redactie KW

Afgelopen weekend heeft politiezone Vlas verschillende alcohol- en snelheidsovertredingen uitgevoerd in regio Kortrijk. Twaalf procent van de bestuurders reed onder invloed en 14 procent reed te snel.

In totaal werden op drie verschillende plaatsen in Kortrijk, Kuurne, Lendelede 55 bestuurders gecontroleerd.

Alcohol

48 bestuurders legden een negatieve ademtest af, drie bestuurders bevonden zich in de alarmfase en moesten naast het betalen van een onmiddellijke inning van 150 euro ook hun rijbewijs voor 3 uur inleveren en vier bestuurders legden een positieve ademtest af en moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren. Daarnaast zullen zij voor de politierechtbank vervolgd worden. Bij één bestuurder werd het rijbewijs, gezien het hoge alcoholgehalte, ingetrokken voor 15 dagen. In totaal reed 12,72 procent van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol.

Snelheid

Op vrijdagavond werden op vier verschillende plaatsen in totaal 1.134 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 211 ‘geflitst’ wegens overdreven snelheid. Op zaterdagnacht werden op vier verschillende plaatsen in totaal 119 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 17 ‘geflitst’ wegens overdreven snelheid (14,28 procent).

(EDD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier