Bestuurder rijdt over fietspad en bedreigt fietsster met bijl bij zware vorm van verkeersagressie

Redactie KW

“Vrouwen als jij maak ik zonder moeite kapot om erna rustig te gaan slapen.” Dat riep een Brusselaar vrijdagmiddag naar een 30-jarige fietsster uit Brugge waarna de man een bijl uit zijn koffer haalde.

De bestuurder van een grijze Mercedes was het wachten in de file aan de Gentpoort in Brugge beu en besloot over het voet- en fietspad te rijden. Toen hij bijna op een groep fietsers en voetgangers inreed, maakte fietsster Marjolein Vandenbussche (30) hem attent op zijn onaangepast rijgedrag.

Die man riep dat hij me kapot ging maken

“Wat volgde was pure waanzin”, getuigt Marjolein. “Hij liep naar zijn koffer en begon plots met een bijl te zwaaien. Die man riep dat hij me kapot ging maken en stond op slechts enkele centimeters van me met de bijl te zwaaien toen enkele mensen tussenbeide kwamen. Wat bezielde die man toch? Ik passeer regelmatig op die plaats met mijn 6-jarig dochtertje. Ik mag er niet aan denken dat ze er bij was geweest”, zucht Marjolein.

De politie snelde ter plaatse en nam de man mee voor verhoor. “De persoon in kwestie is opgepakt voor het uiten van bedreigingen aan het adres van de fietsster”, bevestigt het parket West-Vlaanderen. “Ik besef dat ik veel geluk heb gehad”, aldus Marjolein. Verschillende getuigen zagen alles gebeuren en reageren vol afschuw. “Het is met de huidige verkeerssituatie in Brugge voor iedereen lastig om te wachten. Maar zoiets doen? Onbegrijpelijk. Het was echt levensgevaarlijk”, zegt een getuige.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier