Bestolen tuinbouwer uit Adinkerke looft premie uit voor wie hem naar de dieven leidt

Redactie KW

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd in het Franse Bray-Dunes voor meer dan 80.000 euro aan materiaal ontvreemd uit de loods van tuinbouwer Thierry Peters (35) uit Adinkerke.

Naast heel wat tuinbouwmateriaal en enkele kleinere zaken waren daarbij ook zijn terreinwagen Land Rover Defender en twee aanhangwagens. De vijf personeelsleden zijn voorlopig economisch werkloos. “Ik heb al mijn voorziene opdrachten moeten afzeggen, want ik heb niets meer van materiaal, met uitzondering van de terreinwagen waarmee ik me zelf verplaats”, zucht Thierry. “De Land Rover heeft nummerplaat 1-BYE-938, de twee aanhangwagens van het merk Ifor Williams Trailers hebben de nummerplaten 1-QBV-023 en QBH-050. Op alle drie staat er reclame voor mijn bedrijf. Op de eerste aanhangwagen stond ook nog mijn blauwe tractor van Iseki. Uit de loods, die waarschijnlijk geopend werd met de afstandbediening die in mijn jeep lag, stalen ze onder andere nog drie bosmaaiers, twee grasmachines, haagscharen, een verluchter, een hogedrukreiniger en een bandwrijfmachine.”

Auto’s al gespot in Beselare

Een getuige zou zaterdagochtend rond 5.45 uur alvast de bewuste jeep met een aanhangwagen, en daarachter een zwarte jeep met de andere aanhangwagen, gezien hebben op de A19 in Beselare. Wie Thierry aan tips kan helpen, kan hem bereiken op 0496 96 54 09 of bij de lokale politie. Wie hem de gouden tip kan geven om zijn materiaal (en wie weet ook de daders) te vinden, mag rekenen op een mooie beloning van 1.500 euro.

(EDK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier