Bestolen man haalt op geniale manier zijn aanhangwagen terug bij de dieven

Bjorn Terryn, Stephanie Vanlerberghe en de kindjes Mathis en Enola bij de aanhangwagen in kwestie. (Foto TOGH)
Redactie KW

Bjorn Terryn uit Jonkershove bij Houthulst heeft dankzij zijn eigen speurkunsten zijn gestolen aanhangwagen terug.

Toen hij merkte dat zijn aanhangwagen gestolen was, zocht hij op de bekendste zoekertjessites van ons land, maar zonder succes. Op de Franse site leboncoin.fr had hij wel prijs. “Nog geen drie pagina’s ver herkende ik hem”, zegt Bjorn. “Ze vroegen er 750 euro voor.”

Hij liet zijn vloeiend Frans sprekende stiefvader naar het nummer bellen, maar de man werd aanvankelijk afgescheept. Toen hij aandrong, gingen ze overstag. “We moesten een half uur voor we op dat adres waren nog eens bellen en dan zou hij ons tegemoetkomen.” Verdacht allemaal.

Een opvallende groene poort

Bjorn bleef de zaak verder uitspitten en bekeek ook andere zoekertjes van dezelfde aanbieder. “Op de foto van mijn aanhangwagen zie je wat steenslag, en op andere zoekertjes zag je hetzelfde steenslag en een opvallende groene poort. Ik ben dan op Google Street View wat gaan rondneuzen in die buurt en met een heel gelukkig toeval bij die poort terecht gekomen. Daardoor kenden we het precieze adres waar de foto met mijn aanhangwagen was genomen,” vervolgt hij zijn onwaarschijnlijk verhaal.

We parkeerden achter hun blauwe BMW, zodat ze niet wegkonden

Op zondagochtend vertrok hij met zijn schoonvader en stiefvader naar Lesdain, op zoek naar de ‘groene poort’ die hij op Streetview had gespot. Hun plan werkte. “We passeerden plots aan mijn geparkeerde aanhangwagen”, vertelt hij. “We reden terug en parkeerden achter een blauwe BMW die daar ook stond, zodat ze niet wegkonden. We stapten uit, maar er was niemand thuis. Dus belden we opnieuw naar dat nummer. De man zei dat hij ons niet kende en dat we nooit contact hadden gehad. Vervolgens hebben we gezegd waar we echt stonden, en meteen gooide die gast de telefoon dicht.”

Nog meer gestolen goederen

Bjorn belde de politie en kroop samen met hen over een afsluitingsdraad, toen de poort plots open zwaaide en er een vrouw naar buiten kwam met een vals certificaat. Het maakte weinig indruk op de agenten, die binnen nog meer buit aantroffen. “Onder andere nog drie aanhangwagens, fietsen met reclame van een fietsenmaker uit Geluwe, een paar grasmachines, een quad… Allemaal uit België,” besluit de heldhaftige Jonkershovenaar.

(TOGH)

Het uitgebreide verhaal lees je in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West, van vrijdag 22 mei

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier