Beschuldigde betuigt spijt aan familie van Marc Clauwaert

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Sararat Khaengraeng (36) hebben dinsdag de nabestaanden van het slachtoffer getuigd.

De beschuldigde drukte voor het eerst duidelijk haar spijt uit aan de familie van Marc Clauwaert (47). De Thaise staat terecht voor doodslag op haar partner op 19 augustus 2010 in Oostende.

De broer van Marc Clauwaert wist dat het slachtoffer kampte met een alcoholprobleem. “Als hij dronk, dan begon hij te zagen. Na een tijd werd hij weemoedig en begon hij te schreien”, aldus Frank Clauwaert. Door de alcohol kon hij wel kwaad worden, maar van fysieke agressie was geen sprake.

“Het was niet mijn bedoeling”

Sararat Khaengraeng sprak de broer van het slachtoffer toe. “Het spijt me enorm. Ik wil dat iedereen het weet. Breng het ook over aan uw moeder, de kinderen van Marc. Het was helemaal niet mijn bedoeling dat dit zou gebeuren”, snikte ze. De nabestaanden reageerden lauw op de plotse spijtbetuiging.

Alle moraliteitsgetuigen waren overwegend positief over het karakter van Marc Clauwaert. “Hij had veel geduld met mij. Ik heb het hem in het begin nochtans niet gemakkelijk gemaakt”, zei zijn stiefdochter. Het slachtoffer was ook behulpzaam en een echte levensgenieter, die het geld graag liet rollen.

“Ze was lief en vriendelijk”

Patrick Claes getuigde over zijn relatie met de beschuldigde. Hij huwde begin 2003 met Sararat Khaengraeng, maar het koppel ging al na een jaar uit elkaar. “Het was voor mij grote liefde, en ik dacht voor haar ook. Ze was lief en vriendelijk. Ze heeft altijd goed geholpen met mijn handicap.” De Thaise zadelde haar eerste Belgische echtgenoot wel met een fikse schuldenberg op. Hij ging persoonlijke leningen aan om geld te kunnen opsturen naar Thailand.

Woensdag komen vooral kennissen van Sararat Khaengraeng aan het woord. Er zullen ook een hele reeks ex-partners de revue passeren. De pleidooien starten donderdag.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier