‘Bertje de cannabisboer’ krijgt vier jaar cel

Redactie KW

Een 73-jarige Nederlander heeft in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf gekregen voor grootschalige drugshandel.

Albert M., die in het drugsmilieu gekend staat als ‘Bertje de cannabisboer’, verkocht tussen 2010 en 2014 om en bij de 40 kilogram weed aan dealers in Brugge en omstreken. De bejaarde drugscrimineel liep op 24 januari per toeval tegen de lamp in Damme tijdens een anti-inbraakactie.

Toen de deuren van de wagen open gingen kwam een doordringende cannabisgeur de agenten tegemoet

‘Bertje’ stond er samen met zijn Nederlandse kompaan Pascal V. geparkeerd voor een woning, waar ze net cannabis hadden geleverd. Omdat ze zich verdacht gedroegen controleerde de politie hun Audi A4 met Nederlandse nummerplaat. Toen de deuren van de wagen open gingen kwam een doordringende cannabisgeur de agenten tegemoet en in de koffer werden drie grote zakken cannabis aangetroffen van elk ongeveer 50 gram. In de woning waar ze net drugs geleverd hadden werd een identieke zak met cannabis aangetroffen in de wasmachine.

Albert M. is geen onbekende voor het gerecht. In 1987 werd hij al veroordeeld voor drugsfeiten en in 2001 kreeg hij een celstraf voor het aanzetten tot ontucht en prostitutie met minderjarigen. De man zit momenteel in de Brugse gevangenis. De rechter liet vandaag 100.000 euro winsten, evenals de Audi A4, verbeurd verklaren. Kompaan Pascal V. kreeg twee jaar effectieve celstraf. Omdat hij verstek liet gaan voor zijn proces beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier