Beloning voor bruikbare tip over antiekroof in Harelbeke

© NDZ
Redactie KW

Ruim twee maanden na de nachtelijke inbraak in de antiekzaak van Benny Steen (54), looft de uitbater een beloning uit voor elke bruikbare tip die kan leiden tot het ophelderen van de diefstal.

De inbraak vond plaats tijdens de nacht van donderdag op vrijdag 1 september. De antiekzaak van Benny Steen (54) aan de Deerlijksesteenweg werd toen het doelwit van stoutmoedige antiekdieven. De daders verschaften zich toegang door een gat te maken in de muur aan de achterzijde van de zaak. Van daaruit moeten ze met de spullen de grasberm opgeklommen zijn, om dan een honderdtal meter langs de spoorlijn te lopen en deze over te steken ter hoogte van de parking van Frituur ‘t Frituurtje. Daar stond wellicht hun vrachtwagen of bestelwagen klaar om alles in te laden. Eens binnen namen ze ruim de tijd om hun slag te slaan en werden heel wat waardevolle stukken ontvreemd.

“De daders waren minstens met twee en om alle stukken mee te krijgen, moeten ze toch een aantal keer heen en weer gelopen zijn langs de spoorlijn. Het is daarom bijna onwaarschijnlijk dat niemand iets zou opgemerkt hebben. Het moeten bovendien echt wel gespierde kerels geweest zijn, want vele van die stukken wegen als lood”, aldus antiquair Benny Steen.

Ruim twee maanden later ontbreekt nog steeds elk spoor naar de daders. De man looft daarom beloning uit voor elke bruikbare tip die kan leiden tot het ophelderen van deze diefstal. Wie nuttige info heeft die kan leiden naar de daders of die nacht iets verdachts opmerkte, neemt best contact op met de politie van zone Gavers op 056 733 511.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier