Beklaagden uit westhoek veroordeeld voor bezit en dealen van drugs

Redactie KW

De rechter in Ieper heeft zes beklaagden veroordeeld voor drugsfeiten. Het gaat van bezit tot verkoop van cocaïne, weed en speed.

De verdachten liepen tegen de lamp nadat het gerecht aanwijzingen had gekregen dat er iets niet pluis was. Er volgde telefonieonderzoek en huiszoekingen. In totaal werden zes mensen voor de rechter gebracht, die allen werden veroordeeld. Een 38-jarige vrouw uit Heuvelland kreeg een werkstraf van 100 uur en een boete. Haar voormalige vriend, een 53-jarige man eveneens uit Heuvelland, kreeg een jaar cel en eveneens een boete. Bij de man werd cannabis en een precisieweegschaal gevonden. De vijftiger trok veel op met een 35-jarige man uit Ieper.

Die dertiger begon drugs te verhandelen uit geldnood. Hij werd veroordeeld tot 20 maanden cel, een geldboete en een verbeurdverklaring van 45.000 euro. Vierde beklaagde is een 23-jarige Ieperling, die 10 maanden cel en een boete kreeg, na de verkoop van 2 kg marihuana. Een dertiger uit Heuvelland kreeg eveneens 10 maanden en een boete. Die man stond terecht na de aankoop van 1,7 kg weed, die hij deels gebruikte en deels verkocht aan vrienden. Tenslotte werd een 24-jarige gebruiker uit Houthulst, die begon te verkopen ‘om stoer te doen’ veroordeeld tot 10 maanden cel, een geldboete van 8.000 euro en een verbeurdverklaring van 15.000 euro.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier