Beklaagde verklaart geen alcohol meer te drinken (maar weigert alcoholtest in rechtbank)

20/10/16 om 15:29 - Bijgewerkt om 20:47

Andy K. (44) stond voor de rechter wegens het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn moeder, die aan Alzheimer lijdt.

Beklaagde verklaart geen alcohol meer te drinken (maar weigert alcoholtest in rechtbank)

De feiten gebeurden op 22 juli 2014 en 12 april 2015. De beklaagde, die zelf jurist is maar werkloos, verdedigde zichzelf.

Alcohol speelde een grote rol in de zaak. De man wou aanvankelijk niet zomaar toegeven dat er iets schortte. Hij beweerde zelf dat de huisarts een valse verklaring aflegde. "Dan moet u klacht neerleggen tegen de huisarts" aldus de rechter. Uiteindelijk verklaarde de man akkoord te gaan met probatiemaatregelen zoals gezinsbegeleiding, agressiebeheersing en het aanpakken van zijn alcoholverslaving. De man werd veroordeeld tot zes maanden met uitstel en probatievoorwaarden.

Omdat Andy K. zich niet hield aan de probatievoorwaarden, wil de openbare aanklager dat het vonnis herroepen wordt. De man zei dat hij nu helemaal geen alcohol meer drinkt. Daarop vroeg de rechter hem of hij bereid was onmiddellijk een alcoholtest te ondergaan, maar daar verzette de beklaagde zich tegen. Vonnis op 17 november.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!