Beklaagde uit Ieper verschijnt beschonken voor de rechter

Redactie KW

De man moest opnieuw voor de rechter verschijnen omdat hij zijn probatievoorwaarden niet had opgevolgd én omdat hij een justitieassistente had bedreigd.

Toen Franky B. (43) uit Ieper voor de rechter verscheen, merkte zij een alcoholgeur op. “Ik heb slechts een paar pintjes gedronken”, aldus de beklaagde, die terechtstaat voor de herroeping van een vonnis uitgesproken op 6 maart 2012. De man had de opgelegde probatievoorwaarden niet opgevolgd én een justitieassistente bedreigd.

In 2012 werd de man veroordeeld tot drie jaar cel (waarvan een groot deel met uitstel) voor verkrachting en aanranding, feiten die hij pleegde in 2010. Meer dan eens werd de man gewaarschuwd dat hij tegen de lamp zou lopen als hij de probatievoorwaarden niet naleefde. Het was boter aan de galg, want hij bedreigde ook de justitieassistente die zijn dossier beheert. De vrouw moest er de politie bij roepen.

Het Openbaar Ministerie had het over ‘een agressief baasje’. “Dat kunnen wij niet dulden, dus vorder ik de herroeping van het vonnis”, klonk het. De beklaagde beweerde dat het niet de justitieassistente was die hij verbaal aanviel, maar zijn vrouw. Het loopt trouwens al een tijdje mis met de relatie, want iets meer dan een maand geleden kreeg diezelfde beklaagde ook al een werkstraf van 250 uur voor slagen en zijn vrouw en stiefkinderen. Het koppel is intussen gescheiden.

De beklaagde beweerde zich te zullen herpakken nu ze niet meer samen zijn. De rechtbank sprak de herroeping uit van het vonnis, de man riskeert nu dat hij effectief naar de cel wordt gestuurd.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier