Bekentenis van dokter met een plan

05/05/17 om 06:00 - Bijgewerkt om 07:17

Meer dan vijf jaar lang hield dokter André Gyselbrecht het been stijf. Van staalhard ontkennen - zelfs tegen zijn huilende dochter meteen na de verdwijning van Stijn Saelens - over mondjesmaat toegeven dat Stijn 'een lesje' moest krijgen tot zijn uiteindelijke bekentenis dinsdagavond laat, na een slopende en nutteloos gebleken procesdag in Brugge. Waarom nu plots die bekentenis? En welke impact heeft ze?

"Ik heb in die man zijn ogen gekeken en ik heb het gezien: hij is onschuldig." Het zijn de woorden van Vlaanderens bekendste strafpleiter Jef Vermassen, meteen na de vrijlating van zijn toenmalige cliënt André Gyselbrecht twee dagen na de moord op Stijn Saelens. Dinsdagavond bekende de Ruiseleedse dorpsdokter echter dat hij wel degelijk de moord bestelde op zijn schoonzoon. "Pierre Serry zei dat ik het niet zelf mocht doen, Stijn doden. Hij kende mensen die dat voor mij wilden doen", schoof Gyselbrecht echter meteen de hete aardappel door naar zijn voormalige boezemvriend. Serry's ogen rolden bijna uit hun kassen van ongeloof. Een bekentenis dus, maar wel een hele geslepen bekentenis. Wat betekenen de woorden van André Gyselbrecht?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!