Bejaarde vrouw aan de haal met... twee bloempotten van bakkerij uit Zwevegem

08/05/17 om 18:14 - Bijgewerkt om 20:51

Bakkerij Victor in Zwevegem werd maandagochtend het slachtoffer van een opmerkelijke diefstal. De bakker probeerde de auto nog tegen te houden, maar tevergeefs.

Bejaarde vrouw aan de haal met... twee bloempotten van bakkerij uit Zwevegem

De bakker probeerde de auto nog tegen te houden, maar tevergeefs. © Facebook

Een grijze Citroën Saxo reed maandagochtend voorbij bakkerij Victor in de Ellestraat. Enkele seconden later keerde de auto terug, waarna de bestuurster uitstapte en met twee bloempotten aan de haal ging. De bakker en de bakkersvrouw probeerden de diefstal nog tegen te houden. "We stonden pistolets te maken toen we opeens een autootje zagen passeren", reageert Ann Lapeau van de bakkerij.

"De auto reed plots achteruit en we zagen via ons camerasysteem een oudere vrouw uitstappen. Ik dacht aanvankelijk dat we een bestelling over het hoofd hadden gezien, want het gebeurt al eens dat mensen iets komen ophalen buiten de openingsuren. Niet dus, want de vrouw drentelde over het trottoir en nam onze bloempotten mee. Mijn man probeerde de vrouw nog tegen te houden", klinkt het.

Dader is geen onbekende voor politie

"De politie weet intussen wie de vrouw is, maar weigert haar identiteit vrij te geven. Ik vraag mij af wie hier eigenlijk het slachtoffer is. Blijkbaar zou men intussen hebben aangebeld bij haar, maar was ze niet thuis", aldus nog de bakkersvrouw.

Het filmpje van de bewakingscamera ging viraal via Facebook en was maandagavond al meer dan 30.000 keer bekeken. Intussen is het niet langer online.

(MF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!