Bejaarde man die Brugse videotheek overviel met speelgoedgeweer riskeert jaar cel

Redactie KW

Een 70-jarige Bruggeling is dinsdag voor de strafrechter in Brugge verschenen omdat hij een videotheek probeerde te overvallen met een speelgoedgeweer. De procureur vroeg een jaar celstraf, eventueel met probatievoorwaarden.

Op 6 februari dit jaar stapte Walter H. de videotheek Movie Fun langs de Gistelsesteenweg in Brugge binnen. Zijn gezicht had hij half bedekt en hij bedreigde de uitbaatster met een geweer. “De uitbaatster had gelukkig meteen door dat het om een speelgoedgeweer ging en verwittigde de politie,” stelde de procureur. “Het is door haar koelbloedigheid dat het plan van de beklaagde werd verijdeld. Desalniettemin ging het om ernstige feiten. Het is bovendien bijzonder ergerlijk dat de beklaagde op het moment van de feiten nog maar pas een veroordeling had opgelopen.”

De gepensioneerde weduwnaar kreeg in januari de gunst van de opschorting voor een poging tot inbraak in zijn stamcafé De Chalet op de Platse in Sint-Andries. In juli vorig jaar probeerde hij een raam van het café te forceren met een koevoet maar hij werd daarbij op heterdaad betrapt.

Walter H. was aanwezig zonder advocaat. “Het was maar een speelgoedgeweer”, probeerde hij. “Sinds mijn vrouw overleden is heb ik het moeilijk. Maar het zal niet meer gebeuren!”

De rechter doet op 3 januari uitspraak in de zaak van de overval op Movie Fun.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier