Bejaarde dame op klaarlichte dag brutaal overvallen door twee vrouwen

Redactie KW

De 85-jarige Marcella Van Essche uit Zeebrugge is afgelopen weekend op klaarlichte dag brutaal overvallen in haar eigen huis.

Twee vrouwen duwden het weerloze slachtoffer hard op de grond en hielden een hand voor haar mond. De buit bedraagt duizenden euro’s aan juwelen en goudwerk. “Vanaf nu vertrouw ik niemand meer”, zucht Marcella.

“Ongelofelijk wat er mij is overkomen. Ik kan het nog steeds niet vatten. Wie doet nu zoiets. Vroeger vertrouwde ik iedereen, maar vanaf nu doe ik nooit nog mijn deur open.”

Marcella Van Essche (85) werd zaterdagmiddag op klaarlichte dag brutaal overvallen in haar huis in de Heiststraat in Zeebrugge en beleefde naar eigen zeggen de schrik van haar leven. Op amper enkele minuten tijd beroofden de overvallers haar van duizenden euro’s aan juwelen en goudwerk. “Ze sleurden twee gouden armbanden van mijn arm en trokken ook hardhandig een ring van mijn vinger. Naast de financiële waarde, hebben de gestolen stukken vooral een grote emotionele waarde. Ze zijn een mooie herinnering aan mijn man”, treurt Marcella.

Ik schreeuwde dat ze me met rust moesten laten, maar toen was het al te laat

Volgens Marcella gingen de daders – twee vrouwen – brutaal te werk. “Ik was net terug van een uitstap met de tram, toen ze aanbelden. Aanvankelijk deed ik niet open maar omdat ze bleven aandringen ging ik toch kijken. Een foute beslissing achteraf gezien”, getuigt Marcella. “Ik schreeuwde dat ze me met rust moesten laten, maar toen was het al te laat. Op het moment dat ik de deur wou dichtgooien kreeg ik een harde duw en vloog ik op de grond. Voor ik het wist gingen ze aan de haal met mijn juwelen en goudwerk. Gelukkig kon ik nog net overeind kruipen om mijn dochter te verwittigen”, zucht ze. Verschillende buurtbewoners hoorden de overval gebeuren en sloegen alarm. Van de daders, volgens Marcelle twee zigeunervrouwen, ontbreekt voorlopig elk spoor.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier